DRVO

JASEN

Starogrčki pjesnik Hesiod tvrdio je da su bogovi stvorili ljude od drveta jasena, Berberi iz Sjeverne Afrike vjerovali su da je bog prvo stvorio jasen od svih svojih stabala, a razne stare kulture su ovom plemenitom drvetu pripisivale različita magična svojstva.

dolje

Krupni plan jasen drvena konstrukcija

ČINJENICE

svijetle boje, gotovo bijelog izgleda

  • tvrd i izdržljiv

  • idealan za namještaj

  • izvrsna otpornost na udarce

  • stabilan

  • jednostavna za obradu

  • pogodan za stolariju

Bijeli krupni plan jasen drvena konstrukcija

Jasen je brzorastuće listopadno drvo koje se lako prilagođava uvjetima sredine u kojoj raste, a kažu da ga samo hrast može nadmašiti snagom, ali ne i ljepotom.

Trešnja informativni list

Drvo jasena ima strukturu drva sličnu hrastu, ali je svjetlije boje i plemenitijeg karaktera, te kao takvo pogodno za izradu stilskog namještaja - palača Kremlj opremljena je namještajem od jasena.

Još u davna vremena prepoznata su izvrsna svojstva jasenovog drva, poput velike udarne čvrstoće i trajnosti – stari su ratnici od njega izrađivali lukove, koplja i štapove, ali i važne dijelove za bojna kola ili kola jer, kako kaže, jasen ne izgubiti mjeru'.Danas drvo jasena ima vrlo široku primjenu. Koristi se za izradu sportske opreme kao što su skije, vesla, gimnastička oprema, štapovi za bilijar ili bejzbol palice. Budući da jasen ima tehnička svojstva usporediva s hrastom, ali uz manju gustoću, koristi se u zrakoplovnoj industriji i u brodogradnji. Od jasenovog drveta izrađuju se različite vrste podnih i zidnih obloga, parketa, podova i stepenica. Visokokvalitetni jasen koristi se za izradu furnira i furnir ploča.

PROIZVODI

Krupni plan jasen drvena konstrukcija

1

PILJENO DRVO

Piljeni jasen

Jasen je popularno tvrdo drvo s jedinstvenom kombinacijom snage, fleksibilnosti i estetske privlačnosti. Naš izbor od jasenove piljene građe dostupno je u različitim stanjima, od svježe, prosušene ili suhe robe.

VIŠE

2

PODOVI

TROSLOJNI PODOVI

Projektirani podovi najpopularnija su vrsta pravih drvenih podova, jer su najstabilniji, a pružaju autentičnu toplinu i teksturu drva.

VIŠE

3

PLOČE

Dužinsko širinske ploče

Dužinsko širinske ploče sastoje se od kratkih lamela, obrađenih sa svih strana. Lamele su zalijepljene jedna na drugu s 4 strane.

VIŠE
Kontakt