VIŠESLOJNE PLOČE

Višeslojne ploče od masivnog drva su konstruirane drvene ploče izrađene lijepljenjem više slojeva punog drva, obično 3 ili 5 slojeva. Ove se ploče obično koriste za podove, ormare i namještaj.

višeslojna hrastova ploča od punog drva
KLASA
od AA do CC/rustik
Vrsta
bukva, hrast, jasen, javor
vlažnost
8% (+/- 2%)
DIMENZIJE
Na upit
Tehnologija
ljepila D3 i D4

Jedna od glavnih prednosti višeslojnih ploča od punog, masivnog drva je njihova stabilnost. Slojevi drva, s vlaknima koja se kreću u izmjeničnim smjerovima, pružaju povećanu otpornost na savijanje, uvijanje i skupljanje, što ih čini idealnim za podove i druge primjene gdje je stabilnost važna.

Još jedna prednost višeslojnih ploča od punog drva je njihova čvrstoća. Slojevi drva su međusobno zalijepljeni pod visokim pritiskom i toplinom, stvarajući snažnu i izdržljivu ploču koja može izdržati tešku upotrebu i habanje.

Višeslojne masivne drvene ploče također su ekološki prihvatljive. Mogu se izraditi od obnovljenog ili održivo posječenog drva i pomoći u smanjenju otpada korištenjem manjih komada drva koji bi inače bili odbačeni.

Što se tiče estetike, višeslojne masivne drvene ploče mogu ponuditi jedinstven izgled budući da mogu biti izrađene od različitih vrsta drva i obrađene na različite načine. Također se mogu brusiti, bojati i finiširati kako bi odgovarale željenom izgledu. Ukratko, višeslojne ploče od punog drva izvrstan su izbor za podove, ormare i namještaj. 

Kontakt