KAKO MI TO RADIMO?

PROCES PROIZVODNJE

1

IZBOR

Izbor i sječu kvalitetne sirovine obavljaju u šumama naši stručnjaci i partneri.

Selekcija

2

PRIPREMA

Priprema trupaca na liniji za koranje prvi je korak u procesu pilanske proizvodnje, nakon čega slijedi uzdužno skraćivanje i razvrstavanje po kvaliteti i promjerima.

trupci u pilani

3

KONTROLA

Svi se trupci provjeravaju prema stupnju kvalitete i razvrstavaju se prema razredima i dimenzijama.

hrastov trupac na viličaru

4

OBRADA

Trupci se prerađuju u više od 70 pilana s kojima Exportdrvo surađuje, s godišnjim kapacitetom od preko  250.000 mtrupaca.

Piljenje hrastovog trupca na pili

5

SUŠENJE I PARENJE

Pojedina drva, poput bukve, prije sušenja podvrgavaju se parenju. Nakon toga drvo se suši u suvremenim sušarama ukupnog kapaciteta 5.000 m3, do željene vlažnosti i zatim sortira prema dogovorenim klasama.

nekoliko komora za sušenje peći

6

TRETMAN PROTIV GLJIVICA I PLAVILA

Na našim skladištima koristimo kade u kojima radimo tretman protiv gljivica i plavila kako bi se drvo zaštitilo od promjene boje i kako bi mu se povećala trajnost.

antistain spremnik za obradu bukovog drva protiv plijesni i mrlja

7

BRENDIRANJE

Završni korak u proizvodnom procesu je brendiranje i pakiranje proizvoda, pri čemu je svaki proizvod jasno označen prepoznatljivim znakom Exportdrvo – sinonimom za kvalitetu i pouzdanost u drvnoj industriji.

Brendiranje drvenih pakiranja bukovog piljenog drva u skladištu

8

SKLADIŠTENJE

Svi proizvodi skladište se u natkrivenim skladištima, kapaciteta preko 30.000 m3, koji zadovoljavaju najviše europske standarde, a na svjetsko tržište isporučuju se u obliku svježe, suhe ili prosušene građe.

skladište puno pakiranja piljene građe

9

PRIJEVOZ

Naši proizvodi od piljene građe otpremaju se na svjetsko tržište kamionima, brodovima za rasuti teret ili kontejnerskim brodovima.

dizalice i brod u riječkoj luci