ŠIRINSKI LIJEPLJENE PLOČE

Širinski lijepljene ploče od masivnog drva sastoje se od dugih lamela, četverostrano obrađenih.

rub lijepljen masivni hrastov drveni paneli rustikalne kvalitete
KLASA
od AA do CC/rustik
Vrsta
bukva, hrast, jasen, javor
vlažnost
8% (+/- 2%)
DIMENZIJE
dužina: 500 - 3000 mm
širina: 100 - 1250 mm
debljina: 18 - 65 mm
Tehnologija
ljepila D3 i D4

Lamele su zalijepljene jedna za drugu s 2 strane. Duljina lamela jednaka je duljini ploče i ograničena je samo dostupnošću sirovine. Što je lamela šira, ploča će izgledati "prirodnije" i više će nas podsjećati na tipičnu strukturu drveta koju zamišljamo.

Jedna od glavnih prednosti širinski lijepljenih ploča od masivnog drva je ta što dopuštaju korištenje manjih komada drva, poznatih kao "defekti" ili "kratice " koji bi inače bili neprikladni za korištenje u drugim proizvodima. Lijepljenjem ovih manjih dijelova zajedno, stvara se stabilna, visokokvalitetna ploča koja je isplativa i održiva.

Još jedna prednost ovih ploča je ta što su manje sklone savijanju i uvijanju od tradicionalnih ploča od masivnog drva. To je zato što su lamele međusobno zalijepljene okomito, što osigurava povećanu stabilnost i otpornost na promjene vlage i temperature. Što se estetike tiče, širinski lijepljene masivne drvene ploče nude jedinstven i atraktivan izgled. Stolne ploče, prozorske klupice, dekor - možete napraviti bilo što od toga. Treba istaknuti i stepenice, gazišta od ovih ploča pravi su klasik. Širinski lijepljene ploče mogu se izraditi od obnovljenog ili održivo posječenog drva, a pomažu u smanjenju otpada korištenjem manjih komada drva koji bi inače bili odbačeni.

Ukratko, širinski lijepljene ploče od masivnog drva izvrstan su izbor za namještaj, ormare i podove. One su ekološki prihvatljive i korištenjem obnovljenog ili održivo posječenog drva pomažu u smanjenju otpada u industriji.

Kontakt